Συνέντευξη με τον Γεν. Γραμματέα του ΕΝ.Α Κων/νο Γκέκα

ΕΝ.Α

ΔΥΝΑΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ

 

Συνέντευξη με τον Γεν. Γραμματέα του ΕΝ.Α Κων/νο Γκέκα

ΕΡ.: κ. Γκέκα, τελείως ξαφνικά στην πολιτική σκηνή της χώρας εμφανίστηκε ο εκλογικός Συνδυασμός σας ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝ.Α. Μπορείτε να μας πείτε τι ακριβώς εκφράζει και πώς προέκυψε;

ΑΠ.: Το ΕΝ.Α είναι η πολιτική έκφραση των υπόγειων ρευμάτων της κοινωνίας, που από το 2010 μετά την ολομέτωπη επίθεση κατά της χώρας και των Ελλήνων πολιτών από τις δυνάμεις του ΣΟΚ & ΔΕΟΥΣ της Κεφαλαιαγοράς, αναδύθηκαν και αναδύονται για μια συλλογική αντίσταση.  Η χώρα μας το 2010 με την λήξη της πρώτης Σύμβασης ΚΟΥΠΕΡ (Ν. 2220/1940) μπήκε στο μάτι του κυκλώνα. Το μήλο της έριδος, ο ενεργειακός μας πλούτος αξίας 30 τρις ευρώ περίπου, έφερε τις μεγάλες γεωπολιτικές και οικονομικές δυνάμεις στο κατώφλι του σπιτιού μας να συγκρούονται για να μας κλέψουν τον πλούτο φτωχαίνοντας τον Ελληνικό Λαό. Με την θεωρητική κατασκευή του Ζακ Ατταλί (ιδεολογικός εκφραστής των επιθετικών δυνάμεων του Ακραίου Νεοφιλελευθερισμού) το Δημόσιο Χρέος γίνεται η ταφόπλακα των λαών και των Εθνικών Κρατών. Ο ακραίος δρόμος των ανωτέρω δυνάμεων οδηγούσε στο τούνελ και στο τρένο του τρόμου. Η Ανθρωπότητα βίωσε αυτόν τον τρόμο τα τρία τελευταία χρόνια 2020, 2021, 2022 με τον covid-19. Μέσα σ’ αυτό το ακραίο σκηνικό γεννήθηκαν οι πραγματικές δυνάμεις Αντίστασης. Γεννήθηκαν αυτοί που αρνήθηκαν να γίνουν πειραματόζωα στα νέα εμβόλια. Γεννήθηκαν αυτοί που προασπίσθηκαν το δικαίωμα της Ατομικής Επιλογής (Επίκουρος) και της Ελεύθερης Βούλησης (Αριστοτέλης). Γεννήθηκαν αυτοί που αρνήθηκαν την παραβίαση των ατομικών νομικών θεμελιωδών Αρχών του Δικαίου. Όλες αυτές οι κοινωνικές δυνάμεις, οι υγειονομικοί με τις ηρωικές τους κινητοποιήσεις, οι γονείς που αρνήθηκαν να παραδώσουν τα παιδιά τους, οι δανειολήπτες που αρνούνται να παραδώσουν τα σπίτια τους, οι σύγχρονοι Γιάννοι – Αγιάννηδες που αρνούνται να ζήσουν χωρίς ρεύμα και νερό αλλά αναγκάζονται να ζουν έτσι, οι καθημερινοί αγωνιστές του άρθρου 120 που αρνούνται να παραδώσουν το Σύνταγμα και την χώρα, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, δίνουν και τον εκλογικό πολιτικό αγώνα μέσα από το ΕΝ.Α. Τυπικά το ΕΝ.Α προέκυψε από την εκλογική συνεργασία των δύο (2) όμορων ιδεολογικά πολιτικών κομμάτων ΚΙ.Π.ΑΛ. (ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ) και «ΑΛΗΘΕΙΑ» και διοικείται από τριμελή Εκτελεστική Γραμματεία με νόμιμο εκπρόσωπο και επικεφαλής Πρόεδρο τον Καρδιολόγο γιατρό Αργύρη Νταλιάνη, αναπληρωτή νόμιμο εκπρόσωπο και Αντιπρόεδρο τον Καθηγητή Φιλοσοφίας και Θεολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου κ. Γεώργιο Παύλο και Γεν. Γραμματέα, τον Πρόεδρο του ΚΙ.Π.ΑΛ. δικηγόρο Κων/νο Γκέκα. Παράλληλα, ήδη συμμετέχουν ενεργά τα πολιτικά κόμματα «ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ» με τον πρόεδρο Δημ. Γεωργιλά και το ΠΑ.ΠΡΟ.Κ. (Πανελλήνιο Προοδευτικό Κίνημα) με τον πρόεδρο Νικ. Σπέντζο, ενώ ψυχή και καρδιά του ΕΝ.Α. είναι οι ηρωικοί υγειονομικοί και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

ΕΡ.: Με βάση τον εκλογικό χάρτη, πώς ταξινομείτε τις πολιτικές δυνάμεις που κατεβαίνουν στις εκλογές;        

ΑΠ.: Το κυρίαρχο πολιτικό ρεύμα στην Ελληνική Πολιτική Σκηνή είναι το «ρεύμα του ενδοτισμού». Είναι αυτό που δημιουργήθηκε ως Καθεστώς της Μεταπολίτευσης, θεμελιώθηκε με τον ΑΤΤΙΛΑ 2, αφού πήρε την σκυτάλη από την Στρατιωτική Δικτατορία του ΑΤΤΙΛΑ 1. Εκφράζεται από τα πολιτικά κόμματα Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, που παρά τις επιμέρους διαφορές τους στα κοινωνικά θέματα, ως προς τα Εθνικά θέματα, η στάση τους είναι καθαρά ΕΝΔΟΤΙΚΗ. Μάλιστα το μετεκλογικό σκηνικό μπορεί να τις βρει ενωμένες να υπογράφουν επώδυνες συμφωνίες για την Ελλάδα, «τύπου 1922» με ολέθρια αποτελέσματα για τον Ελληνισμό. Η δεύτερη κατηγορία πολιτικών κομμάτων είναι αυτά που ρίζωσαν μέσα στην Μεταπολίτευση και επιδίωξαν την ύπαρξή τους συμμαχώντας με διάφορα γεωπολιτικά κέντρα του εξωτερικού, των οποίων η επιρροή μειώθηκε στην Κεντρική Γεωπολιτική Σκηνή. Μετά το 2010 και την ολομέτωπη επίθεση εναντίον του Ελληνικού Κράτους και Ελληνικού Λαού (π.χ. οι ακραίες επιθέσεις των Γερμανών), οι κοινωνικές συνέπειες ξύπνησαν λίγο το φιλότιμο του Λαού, που προσπάθησε να αντιδράσει με πληθώρα μικρών πολιτικών σχηματισμών. Εγωπάθειες, παγίδες, δολοπλοκίες, ίντριγκες, αναμείξεις ξένων και ντόπιων κέντρων, οδήγησαν τις περισσότερες προσπάθειες στο κενό. Όμως πάνω απ’ όλα η αιτία βρίσκεται στην ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΔΕΙΑ των μικρών πολιτικών ηγετίσκων.

ΕΡ.: Το «ΕΝ.Α» γιατί θεωρείτε ότι ξεχωρίζει;

ΑΠ.: Ξεχωρίζει γιατί κάποιοι από τους πνευματικούς εκφραστές αυτής της προσπάθειας έχουν ενσκύψει στα πλαίσια της δικής τους αυτομόρφωσης σ’ αυτό που λέμε ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (Δηλ. στις Δεξαμενές της Ελληνικής Μυθολογίας και Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας). Η εντρύφηση με αυτά τα θέματα, έδωσε ευρύτερο γεωπολιτικό ορίζοντα στη σκέψη τους, θεμελιωμένη στη φιλοσοφική σκέψη και πράξη των αρχαίων Ελλήνων. Διαμορφώσαμε έτσι τη ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ. Αυτή που στηρίζεται σε δύο (2) βασικές αντικειμενικές συνθήκες.

(1ον) Σην ΚΟΙΝΗ ΑΟΖ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΚΥΠΡΟΥ που δημιουργεί μια τεράστια γεωγραφική ενότητα εδάφους – θαλάσσης συνολικής έκτασης 800.000 τ.χλμ. και (2ον) ΣΤΟΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ 30 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ, που κρύβει η ανωτέρω έκταση. Με οδηγό τον ΣΟΛΩΝΑ (Οικονομική Επικαρπωτή Δημοκρατία) διαμορφώνουμε μια νέα πολιτική βάση για ισότιμη, δίκαιη συμμετοχή όλων των Ελλήνων στον πλούτο και την ευμάρεια.

Παράλληλα προάγουμε το πλαίσιο ενός ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΕΟΦΩΤΙΣΜΟΥ. Η γνώση της πραγματικότητας ισχυροποιεί τον Υποκειμενικό παράγοντα να διαπραγματευτεί την ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ μέσα στον κόσμο. Μπορούμε σαν ίσοι προς ίσοι να μιλήσουμε με τους Γερμανούς, τους Αμερικανούς, τους Ρώσους κλπ. και να διαπραγματευτούμε από θέση διεκδίκησης και όχι ενδοτισμού. Γιατί δεν έχουμε τα «βαρίδια» που κουβαλά το πολιτικό καθεστώς της Μεταπολίτευσης. Γι’ αυτό εγγράφουμε στον προϋπολογισμό του κράτους και ζητάμε τις Γερμανικές Αποζημιώσεις από Α΄ & Β΄ Π.Π. Γι’ αυτό συντασσόμαστε με τις δηλώσεις του Γερουσιαστή Μενέντεζ (ΗΠΑ), που ζητά άμεσα την απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων κατοχής από την Κύπρο. Γι’ αυτό ενδιαφερόμαστε για τον Ελληνισμό της Ουκρανίας, του Πόντου, της Β. Ηπείρου. Γι’ αυτό απαιτούμε η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ να είναι ισότιμες οικονομικά και πολιτικά. Γι’ αυτό θα απορρίψουμε την Συνήθη των Πρεσπών και θα φέρουμε αυτή σε Δημοψήφισμα στον Ελληνικό Λαό, και σε συνεργασία με τον Ομογενειακό Ελληνισμό σε Δημοψήφισμα στην Επιστημονική Κοινότητα των Κλασικών Σπουδών παγκοσμίως.. Γιατί αν δεν μας υπολογίζουν και δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν και τα δικά μας συμφέροντα δεν χρειάζεται να έχουμε «συμμαχίες για τις συμμαχίες ως υπόδουλοι». Γιατί εμείς παίρνουμε το «κομμένο νήμα» από τον Στρατάρχη – Πρωθυπουργό όλων των Ελλήνων Αλέξανδρο Παπάγο, που πέθανε αργά δηλητηριασμένος, όταν έθεσε το θέμα της Ένωσης Ελλάδος – Κύπρου στον ΟΗΕ και τον αγώνα αυτό συνεχίζουμε. Αυτόν τον αέρα Ανάτασης του Έλληνα θέλει να φέρει το ΕΝ.Α. Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε και γι’ αυτό σας καλούμε για συστράτευση.

Ευχαριστώ.